Обичам аромата на това руло. Апетитно, вкусно и свършва за миг. Е, няма как така съм ги свикнала в нас, че без сладичко не минава. И е най-добре, когато е приготвено у дома. Това Бутер руло с Локум и орехи е абсолютно лесно за направа само следвайте описанието и после ще се насладите на перфектен вкус.
Продукти:
400 гр. Бутер тесто, 1 кутийка Локум, 1 к.ч. смлени орехи, 50 гр. златна стафида, 50 мл. коняк, 1 яйце, захар за поръсване отгоре
Начин на приготвяне:
Най-важното нещо е бутер тестото да е добре размразено. За предпочитане е да го преместите от фризера в хладилника за една нощ. На другият ден го извадете от хладилника за около 10 минути, после го разстелете върху набрашнена повърхност и надупчете с вилица. Така топлият въздух ще проникне и от вътре.
Нарежете локума на парченца, а стафидите накиснете за 30 минути в коняка, а орехите натрошете на средни парченца. После посипете локумените парченца, орехите и отцедените и подсушени стафиди върху тестото.
После навийте на руло. Пече се предварително загрята фурна. Ако ползвате печка с вентилатор пече се на 180 С, ако използвате горен и долен реотан на 200 С. Но преди да сложите във фурната намажете с разбитото яйце и поръсете със захар за по голям разкош.
Сега е готово да печем. Печем до златисто около 20 минути.
След като е готово извадете от фурната и изчакайте да се охлади и тогава нарежете. Много обичам да приготвям разни неща с бутер тесто защото е много лесно и бързо. Големи вкусотии могат да се сътворят с него. Искам да ви препоръчам и моят вариант на торта Наполеон. Рецептата е точна и безупречна. А сега си сипвам едно Розе и ще се насладя на това прекрасно руло.
Добър апетит и сладка година! Нека е сбъдна и плодородна!
Хубав ден от мен! И не пропускайте да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар