Доматено Хлебче на Букли

Сега ще ви покажа един много интересен вариант на малко Доматено Хлебче на Букли. С интересна форма и уникален вкус. Иска ми се и вие да опитате от него. Моето малко Доматено Хлебче на Букли е меко, пухкаво, вкусно и с хрупкава коричка. Докато се печеше във фурната ухаеше неустоимо вкусно и всички си мислеха че правя Пица. Така, че изненадата беше още по-голяма.

Доматено Хлебче на Букли

Продукти:

1 ч.ч. прясно мляко, 3 ч.ч. брашно, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 2 ч.л. суха мая, 50 мл. олио и 1 с.л. доматено пюре

За намазване отгоре: прясно мляко и поръсете с Риган

Начин на приготвяне:

Активирайте маята с част от млякото, добавете захар и брашно, да стане на кашица. След това пресейте брашното и добавете остатъка от мляко, сол, олио и активираната мая. Омесете хубаво тесто и разделете на две. Като едната топка я доомесвате като и добавяте доматеното пюре към нея. Ако е необходимо добавете още малко брашно. Важното е да се получи тесто, което не лепне по пръстите.

Доматено Хлебче на Букли

След това ги поставете в отделни съдове, като леко ги намажете с олио. Покрийте със стреч и оставете да втасва, нека да удвои обема си. След като е втасало изваждам едната топка, примесвам леко с ръце и разточвам с дебелина на листа 1 см. Така постъпвам и с другото тесто. След това поставям лист върху лист.

Доматено Хлебче на Букли

Навивам на стегнато руло.

Доматено Хлебче на Букли

Отрязвам двата края и разделям на две равни части.

Доматено Хлебче на Букли

Интересното тук е, че ще го изпека в съд от хлебопекарната. На дъното поръсвам с царевично брашно и подреждам елементите на хлебчето.

Доматено Хлебче на Букли

След като вече го подредим оставяме отново да втаса за около 30 минути. След това намазвам с прясно мляко и поръсвам с риган. Усетихте ли колко вкусно се получава? Печем в предварително загрята фурна на 180 С за около 30 минути. След като се изпече извадете от фурната изчакайте малко време и след това извадете от формата върху решетка до пълно охлаждане.

Доматено Хлебче на Букли

Всичко до тук мина прекрасно, но нека да разрежем и да видим какво се е получило!

Доматено Хлебче на Букли

Прекрасно е нали? Как хубаво се виждат слоевете, нямах търпение да опитам с шарена сол. Прекрасен вкус, няма как да обясня. Удивителен резултат!

Доматено Хлебче на Букли

Изпечен от всички страни равномерно, не можеш да му се наситиш! Да ви е вкусно! 🙂

Доматено Хлебче на Букли

Чакайте да видите следващият път с какво ще ви изненадам! Хубав ден от мен! И не пропускайте да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари