Коледни барове с плодове и ядки на Марта Стюарт

Вече сигурно всички разбрахте, че обичам печива с плодове и ядки.  Тези Коледни барове с плодове и ядки на Марта Стюарт са още едно допълнение към любимите ми за Коледните празници. В този момент от годината няма, как да се размине без разни сладки изкушения, бисквитки, сладкиши,торти и какво ли още не. Тези Коледни барове с плодове и ядки са много завладяващи.

Можете да ги изпечете седмица преди Коледа и другото, че може да замените плодовете и ядките с такива с каквито разполагате, важното само е да спазите количеството. Когато ги правите единственото нещо е да съобразите с вашите вкусове. Коледните барове с плодове и ядки на Марта Стюарт са с идеалната текстура и вкусове, което те кара да се облизваш още докато са във фурната.

Коледни барове с плодове и ядки на Марта Стюарт

Продукти:

6 ч.ч. различни сушени плодове- боровинки, стафиди, ананас, киви, кайсии, сини сливи, вишна    Подправки- сух джинджифил, ванилия, канела; 3 яйца, 3/4 ч.ч. краве масло, 3/4 ч.ч. захар, 3/4 ч.ч. едро нарязани орехи, 1 1/2 ч.ч. брашно, 1 щипка сол                                                                                                                          За дресинга на плодовете- 1/2 ч.ч. коняк или уиски и 3 с.л. пчелен мед

Начин на приготвяне:

Накълцваме плодовете и поставяме в купа където ще бъдат хубаво овкусени и подправени. После ще направим дресинга и за тази цел в купичка сипваме мед и коняк и разбъркваме до еднородност. Получената смес сипваме при нарязаните плодове. Разбъркваме и добавяме подправките като общото количество на джинджифила и канелата е 1 ч.л. Оставяме така хубаво да се накиснат и да знаете, колкото повече стоят по-хубави ще стават. Само покрийте със стреч за да не ви избяга алкохола 🙂

Коледни барове

Маслото и яйцата с който ще работите е хубаво да са на стайна температура! Нарязваме ядките на едро.

Коледни барове с плодове и ядки на Марта Стюарт

Да приготвим кексовата смес

В купа разбиваме маслото със захарта да станат на крем. След това добавяме яйцата едно по едно като непрекъснато бъркате. Слагаме щипка сол и ванилия. Продължаваме да бъркаме, но вече с удобна лъжица като добавяме ядките и брашното. Към тази смес добавяме и плодовете, които са набъбнали и много сочни. Разбъркваме и ето имаме идеалната смес за тези барове. Сипваме в правоъгълна керамична тава, или каквато имате под ръка като предварително сте омазнили и леко напудрили с брашно. Размера на тавичката е 26 на 17, но ми се струва, че няма да е голям проблем, ако е по-голяма с 1 или 2 см.

Коледни барове с плодове и ядки на Марта Стюарт

Заглаждаме отгоре с шпатула и печем в предварително загрята фурна на 150 С в продължение на час и половина. И не забравяйте да проверите с дървен шиш преди да извадите от фурната. След като е готово и изпечено добре извадете и оставете да се охлади напълно. След това нарежете на правоъгълни парчета. Аз предвидих няколко за подарък като за тази цел ги опаковах в целофан и в двата края им вързах панделки. Така ще ги подаря 🙂

Коледни барове с плодове и ядки на Марта Стюарт

Този празник е толкова хубав и най- ми е на сърце. Винаги се приготвям с много трепет и чакам Коледното чудо. Вярвам, че и през Новата година ще ми се случат безброй хубави неща. Понякога се чудя, как сякаш от самосебе си нещата се подреждат хубаво. Е, това само Бог го умее, колкото и да се напрягаме по човешки няма да се получи, но той може всичко. Рождество ми е по-скъпо от всички празници, защото носи нови надежди. Това е Рожденият ден на Исус. Сега е времето, когато трябва да се обърнем към него с благодарност. Нека благодатта бъде с вас!

Коледни барове с плодове и ядки на Марта Стюарт

В този ден така щастлив, искам да ви пожелая с много трепет- Радост в очите, любов в сърцата, богатство в домовете, много здраве и щастливи мигове за които отдавна сте мечтали!

Коледни барове с плодове и ядки

Хубав ден от мен! И не пропускайте да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коледни барове

Коментари