Солено Руло с Шунка

Това е една  интересна идея за предястие. Хубавото при него е, че може да си го променяте както на вас ви харесва. Например пълнежа може да е от друг вид салати. Да напълните рулото с руска или млечна салата, даже сега се сещам, че много оригинално ще се получи с рулца от раци. Но, в моят случай ще бъде шунка.

Солено Руло с Шунка

Продукти:

5 яйца, 100 гр. кисело мляко, 1/2 бакпулвер, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.ч. брашно

За плънката: 1 майонеза, 1 сирене крема, шунка, кашкавал, пера зелен лук и магданоз

Начин на приготвяне:

Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на сняг. Жълтъците разбийте до побеляване. Смесете брашното с бакпулвера и солта и пресейте през сито. Към белтъците с леки движения добавете жълтъците. Тук не се иска бързане! След като смесите леко на порции добавяйте и брашното. Бъркайте без миксер. С хубави въздушни движения. След като е готова сместа включете фурната да загрява на 180 С и подгответе голямата тава от фурната. Поставете върху нея пергамент и подредете листата от зелен лук и магданоз.

Солено Руло с Шунка

След това внимателно сипвайте от готовата смес, за да не разместите листата. След това печете за няколко минути. Проверете с клечка преди да извадите от фурната. Когато е готово извадете и навийте с помощта на памучна кърпа.

Солено Руло с Шунка

Навийте на руло и оставете да се охлади напълно. През това време направете крема! Разбъркайте майонезата със сиренето крема. Сложете сол на вкус и подправки каквито обичате. Настържете кашкавал, нарежете шунката на парченца.

Солено Руло с Шунка

Нямаше в магазина пресен магданоз и затова използвах замразен, от този който винаги имам във фризера и използвам за много неща. След това развивам рулото и мажа с полученият крем, после поръсвам с кашкавал и шунка. Навивам на стегнато руло увивам в кърпата отново и прибирам за час два в хладилник.

Солено Руло с Шунка

След това може да разрежете на парченца и гарнирате с маслинка. Вкусно предястие, а също и ефектно. Наслаждавайте се на храната!

Солено Руло с Шунка

Ето, че сме готови със Соленото Руло с Шунка.

Солено Руло с Шунка

Добър Апетит!

Солено Руло с Шунка

Хубав ден от мен! И не пропускайте да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Солено Руло с Шунка

 

Коментари