Много се радвам да споделя още една вкусна идея. Опитайте това Апетитно Руло с Шунка и Кашкавал, толкова е вкусно, че сякаш за миг забравяш за калории и диети. Направо не мога да му устоя. Кашкавала много добре си пасва с гъбите и шунката. Направих това Апетитно Руло с Шунка и Кашкавал за закуска, но може успешно да запълни и празнична трапеза. Както казва моят съпруг шегувайки се- “Хубавите неща трябва да се унищожават бързо!” Затова няма време и преминавам към рецептата и опитайте, ще ви остави без дъх, вкусно е до последната трошица!
Продукти:
400 гр. бутер тесто- аз избрах Белла, 300 гр. пресни гъби, 200 гр. качествен кашкавал, 200 гр. шунка /по ваш избор на марка/, сол, масло, 4-5 с.л. бланширан грах, сух риган, 1 яйце за намазване отгоре.
Начин на приготвяне:
Първото важно нещо е да извадите бутер тестото да се размрази, когато е готово го разстелете върху набрашнен плот, за да не залепне. Изчистете гъбите, след това нарежете и задушете в масло. Добавете щипка сол и риган на вкус. След това извадете да се охладят. Настържете кашкавала и нарежете шунката на дребно.
С помощта на точилка заравнете бутер тестото, за да изгладите всички кривини по него. След това го пренесете върху тава с пергамент. После по дължина започнете да слагате от плънката като редувате. Първо поставям шунката, след това от кашкавала, малко грах и накрая гъбите и пак кашкавал и грах.
След това нарязвам на ленти в страни с ширина 2 см и завивам към плънката като редувам една от ляво, една от дясно и така до края.
Разбивам 1 яйце и намазвам отгоре за блясък и да слепи лентите. Накрая за аромат поръсвам с риган.
След това задължително печете в предварително загрята фурна на 200 С за около 20 минути. Извадете от фурната, преместете на плато леко да се охлади. Консумира се докато е топло. За закуска или предястие вие си решавате според случая. Но е много вкусно! 🙂
Сега ми идва наум, че може отгоре да поръсите със семена, интересно нали?
Отрязвам си парче и изчезвам, че съм изкушена от това вкусно и апетитно Руло с Шунка и Кашкавал.
Коричката отгоре е хрупкава, а в средата с тоя пълнеж, уауу не мога вече, топи се в устата. Страхотно е, просто невероятно! Представете си как ли ще бъде с чаша вино?! 😉
Хубав ден от мен! И не пропускайте да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар