Огретен с Пиле

Ще ви предложа едно много лесно ястие. Опитайте и ще видите, че всеки може. Много е вкусно. Хубавото на този огретен е че може да пробвате и с друг вид месо, всъщност с каквото разполагате в хладилника. Сгответе и ще имате топла вечеря или обяд. Огретен с Пиле може да приготвяте през всеки сезон на годината и без това е толкова вкусен.

Продукти:

400- 500 гр. пилешко месо, 1 глава кромид лук, 20 мл. Соев сос, сол на вкус, черен пипер, риган, магданоз, 1 кг картофи, 150 гр. кашкавал, олио, краве масло

Огретен с Пиле

Начин на приготвяне:

Измийте картофите и ги сварете. След това накълцайте месото на хапки и сложете в тиган олио и започнете да пържите. Обелете и накълцайте лука на дребно. Добавете го към почти запърженото месо и разбъркайте. Добавете соевият сос, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте отново.

Огретен с Пиле

След това обелете сварените картофи и настържете на едро ренде. Подгответе и кашкавала като и той се настъргва. След това започваме да сглобяваме Огретена с Пиле. В подходящ съд се омаслява с краве масло и после се сипват половината картофи. Поръсете малко сол и риган, а след това  кашкавал и запърженото пиле с лук. Поръсете отново с кашкавал и риган.

Огретен с Пиле

Отгоре разпределете другата част от картофите и щипка сол. Поръсете с кашкавал и вече може да печете. Пече се на 200 С за около 30 минути в предварително загрята фурна.

Огретен с Пиле

След като кашкавала се запече до златисто извадете и може да похапнете. Нарежете на порции и сервирайте докато е още топъл Огретена.

Огретен с Пиле

Преди да поднесете поръсете с накълцан магданоз. Да ви е сладко и добър апетит!

Огретен с Пиле

Чакайте да видите следващият път с какво ще ви изненадам! Хубав ден от мен! И не пропускайте да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари