Кексът на Секретарката

Този кекс е както се казва от време оно. Когато бяхме още деца моята майка постоянно ни угаждаше. Все нещо по наша заявка, а този кекс така го измислихме. Като ме питаше кой кекс искам, аз отговарях като на секретарката където ме черпеше. 🙂 И така го кръстихме-  “Кексът на Секретарката”. То тогава нямаше и кой знае какъв избор. Да ядеш кекс със стафиди си беше истински лукс направо. 🙂

Кекса на Секретарката

Продукти:

2 яйца, 100 гр. маргарин (краве масло), 3/4 ч.ч. захар, 3/4 ч.ч. стафиди, 1/2 ч.ч. кисело мляко, 2 ч.ч. брашно,  1 ванилия, 1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

Смесете сухите съставки и ги пресейте. Разтопете маргарина като го поставите в съд на котлона и когато почти е готов отместете и продължете да бъркате докато се стопи напълно.

Разбийте яйцата със захарта до побеляване, след това добавете киселото мляко и половината от брашняната смес. Разбъркайте добре и прибавете разтопеният маргарин (краве масло). След това добавете остатъка от брашното и стафидите.

Кексът на Секретарката

Загрейте фурната предварително на 180 С и подгответе формата в която ще печете. Намажете с масло или олио. Ако използвате олио, тогава леко набрашнете, за да не залепне кекса!

Кексът на Секретарката

След това сипете готовата смес във формата и изпечете, като не променяте температурата. Преди да извадите кекса от фурната се убедете, че е готов. Направете проба с дървена клечка, ако тя излиза суха и без трошици по нея, значи че е изпечен добре.

Кексът на Секретарката

След това изчакайте малко и го извадете от формата и поръсете с пудра захар. И сега можете вече да му се насладите с чаша топло кафе и сладки приказки. Да ви е сладко! И аз ще си направя кафе и ще поседна за малко да опитам от кекса.

Кексът на Секретарката

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари