ПОРТОКАЛКИ

Тези курабийки  с вкус на портокал са такива, че веднага ще се влюбите в тях. Винаги може да направите една доза и ако са ви в повече да ги съхраните в стъклен буркан до 2-3 седмици. Освен това, ако ви дойдат ненадейни гости ще имате готова почерпка. Тези Портокалки винаги може да ви извадят от неудобно положение. А дали са вкусни, ами опитайте ги!

ПОРТОКАЛКИ

Продукти:

1 яйце, 40 мл. прясно изцеден портокалов сок, 90 гр. захар, 8 гр. бакпулвер, 100 гр. краве масло, настъргана кора от един портокал, щипка сол, 320 гр. брашно

За овалване на Портокалките- 3 с.л. захар, 3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Сипете брашното в купа за да ви е по-лесно да объркате съставките. Направете кладенче и започнете да добавяте изброените по горе продукти като маслото сте го нарязали на кубчета. Забъркайте меко тесто, увийте в стреч и приберете за един час в хладилник.

ПОРТОКАЛКИ

След това извадете и оформете топчета с големина на орех. След това смесете двата вида захар и оваляйте всички топчета. Получените снежни топчета подредете в тава покрита с пергамент.

ПОРТОКАЛКИ

След това изпечете в предварително загрята фурна на 180 С за около 12 минути. Веднага ще усетите колко са ароматни. Хубаво ще се разпукат, просто прекрасни! След това ги извадете и оставете да се охладят.

ПОРТОКАЛКИ

Ако решите, че искате да ги съхраните за друг момент, първо изчакайте хубаво да се охладят.

ПОРТОКАЛКИ

Изкушаващи, направих още портокалов сок и се почерпихме. Голяма вкусотия, а утре ще си взема една и за кафето.

ПОРТОКАЛКИ

Да ви е сладко и добър апетит!

ПОРТОКАЛКИ

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

ПОРТОКАЛКИ

Коментари