Тарт с Круши и Какао

Много обичам круши, те са един от любимите ми плодове. И сега ще ви предложа поредното изкушение от моята кухня. Представям ви, Тарт с Круши и Какао с изкусителен вкус. С този десерт ще впечатлите приятели и гости. Крушите много добре си пасват с какаовата смес. Комбинацията е смайваща и завладяваща, че няма как да не усетите онова чувство на топлина и безкрайно удовлетворение още от първата хапка. Насладете се на всяко парченце  с любов.

Тарт с Круши и Какао

Продукти:

За основата: 1 яйце, 85 гр. захар, щипка сол, 100 гр. краве масло, 1 ванилия, 165 гр. брашно

За пълнежа: 1 яйце, 50 гр. захар, щипка сол, 70 мл. прясно мляко, 50 гр. краве масло, 100 гр. брашно,              18 гр. Какао, 2 ч.л. бакпулвер, 2 круши

Начин на приготвяне:

Започваме с основата на тарта. Разбийте маслото със захарта, към тях добавете яйцето и солта. Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Добавете сухите съставки към маслената смес и направете гладко тесто. Увийте тестото в стреч и приберете в хладилник за час.

Тарт с Круши и Какао

След това извадете тестото и разточете с дебелина 3 мм. След това готовият лист от тесто застелете върху намазнена и набрашнена форма.

Тарт с Круши и Какао

След това продължаваме с какаовият пълнеж. За целта смесете маслото със захарта, след това добавете яйцето, млякото и солта. Разбъркайте добре. Смесете брашното, какаото и бакпулвера и ги пресейте. После ги добавете към маслената смес. Лесно е, Опитайте!

Тарт с Круши и Какао

Какаовата смес сипете върху застланата кора. Измийте и подсушете крушите, след това разрежете на две части и почистете от семките. Нарежете на тънки ивици по дължина. Подредете върху тарта и леко притиснете с пръсти върху крушите.

Тарт с Круши и Какао

Печем готовият тарт в предварително загрята фурна на 170 С за около 30 минути. След това извадете от фурната и оставете да се охлади.

Тарт с Круши и Какао

След това може да поръсите с пудра захар, като току що навалял сняг. Чудесно нали?

Тарт с Круши и Какао

Нищо друго не ви остава освен да го опитате. Толкова вкусно и апетитно!

Тарт с Круши и Какао

Вече искам да опитам и аз, едно парченце само. Толкова вкусно ухае, че се чувствам изкушена!

Да ви е сладко!

Тарт с Круши и Какао

Искам да ви предложа да опитате и още нещо с круши, това е – Пай с Круши и Орехи. Вижте рецептата, изпробвайте и съм сигурна, че няма да съжалите и за миг. Със златиста и хрупкава коричка и нежен пълнеж.

Пай с Круши и Орехи

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Тарт с Круши и Какао

Коментари