Тези кори са по различни и затова решавам да опитам една Къпана баница пък да видим какво ще излезе. За първи път вземам такива кори, но ми харесаха. Баницата се получи успешно, все едно бях я правила 100 пъти. Обаче ако си мислите да правите по-голяма баница, тогава трябва да вземете 2 опаковки от тези кори, съответно и другите продукти ще се увеличат. За тази баница използвах тава с размер 21-22 см. Аз и не очаквах да стане голяма защото на опаковката си пише, че има три листа.
Продукти:
1 пакет Къпани кори от 400 гр., 300 гр. сирене, 125 гр. краве масло и топла вода за потапяне на корите.
Начин на приготвяне:
Подгответе си тавичката като предварително я намажете с масло. След това разгънете едната къпана кора и я потопете в съд с топла вода. Леко отцедете с две ръце и разстелете на плот. Намажете с разтопено масло и поръсете сирене.
След това навийте на руло и свийте като охлюв в средата на тавата. По същият начин постъпете и с другите две кори. Навивайте около първото руло, което поставихте в центъра на тавата.
Отгоре намажете с масло и след това изпечете в предварително загрята фурна на 180 С за около 30 минути. Получава се хубав златист загар.
След като е готова извадете от фурната и покрийте с кърпа за кратко. След като се охлади нарежете на триъгълни парчета и поднесете с айрян.
Пожелавам ви, добър апетит! Баницата стана чудесна, няма да сгрешите, ако решите да си я приготвите.
Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар