Ще ви представя едно много вкусно ястие, което може да си приготвите у дома, при това без никакви професионални умения. Прочетете внимателно рецептата и изпълнете стъпка по стъпка и като започнете да готвите не мислете за нищо. Мислете позитивно и за настроение може да си пеете или подсвирквате с уста. Това е толкова лесно! А, вкусът на добре приготвена храна ще ви донесе истинско удовлетворение! Нека да започваме тогава! 🙂
Продукти:
500-600 гр. месо от свинска плешка, 1 буркан кисели краставички, 2 големи моркова,1 глава кромид лук, черен пипер млян, пресен магданоз, 5 с.л. олио, 1 ч.л. чубрица, 1 ч.л. червен пипер, 300 мл. доматен сок, сол на вкус, 1 ч.ч. гореща вода
Начин на приготвяне Свинско с Моркови и кисели Краставички :
Нарежете месото на малки хапки и запържете в тиган с мазнина. Накълцайте лука на средна едрина. Разбъркайте месото и като промени цвета си добавете и накълцаният лук, овкусете със сол и поръсете черен пипер . Нека хубаво да пусне аромата, да се задуши и след като лука стане полупрозрачен прехвърлете с решетъчна лъжица всичко в друг съд.
След това нарежете краставичките на ивици, а морковите на колелца. В същият тиган където запържихте месото, сега запържете леко морковите. След 2-3 минути добавете краставичките и веднага налейте доматеният сок, сипете и червеният пипер. Разбъркайте и нека да покъкри така 5 минути.
След това добавете месото към тях, разбъркайте за кратко, добавете няколко стръка накълцан магданоз и после отместете от котлона. Всичко това сипете в подходящ съд, за да запечете във фурна. Хубаво е фурната да бъде предварително нагрята на 180 С. Запечете на горен и долен реотан за около 20 минути.
След това извадете от фурната и разсипете в чинии. Това ястие консумирайте докато е топло. Сочни малки късчета месо, толкова вкусно и ароматно, че хич да не си гладен ще огладнееш зверски. Опитайте, превърнете готвенето в забавна игра. Добър Апетит!
Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар