Патица с кисело Зеле в Гювеч

Сега ще ви разкрия още едно вкусно ястие от моята кухня, това е Патица с кисело Зеле в Гювеч, с вкусна зачервена хрупкава кожичка и много сочна отвътре. Тази Патица с кисело Зеле в Гювеч е вкусна по всяко време на годината, стига да знаете как да си я приготвите. До сега не съм срещала човек, който би отказал такова вкусно ястие. Три дни патицата стоя във фризера и вече и дойде времето да я приготвя. Но нека да започваме вече…

Патица с кисело Зеле в Гювеч

Продукти:

1 цяла Патица, червен пипер, черен пипер смлян, соев сос, мащерка, 4 буркана по 800 мл. кисело зеле, олио

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете патицата. След това намажете цялата патица със соевият сос, поръсете с мащерка и черен пипер. Нека така да постои един час. После намазваме патицата с олио и поръсваме червен пипер, разнесете по цялата патица с ръце.

Накълцаното зеле поставете в гювеча, поръсете олио и червен пипер и 1 1/2 ч.ч. вода. Разбъркайте, хубаво да се обърка всичко. Отгоре поставете патицата и накрая поставете капака на гювеча.

Патица с кисело Зеле в Гювеч

Поставете във фурната и включете за да изпечете на 150 С. Гювеча поставете на най-долно положение на решетката. Печете на горен и долен реотан. Необходими са три часа във фурната без да отваряте капака, нека хубаво да се задуши. Когато изтекат трите часа тогава махнете капака, за да се изпече хубаво кожата и съблазнително да се зачерви. Необходими са около 20 минути без капак, но тогава завишете температурата на 180 С. Ето, че имаме една чудесно изпечена патица.

Патица с кисело Зеле в Гювеч

Разсипете ястието в чинии и да ви е сладко! Добър Апетит!

Патица с кисело Зеле в Гювеч

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Патица с кисело Зеле в Гювеч

Коментари