Това е вкусно безмесно ястие едно разнообразие в седмичното ни меню. Е, не може само месо, трябва да има разнообразие. Много апетитно се получи и всички останаха много доволни. Хапнаха с голям апетит, толкова вкусно ухаеше, че нямаха търпение да опитат.
Продукти:
1 кг. картофи, 1 глава кромид лук, 3 скилидки чесън, 750 гр. тиквички, олио, сол, млян черен пипер, мащерка, 100 мл. зеленчуков бульон, 140 гр. топено сирене, 3 яйца, 200 гр. заквасена сметана, 100 мл. прясно мляко, отгоре може да гарнирате с моцарела или друг вид сирена
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и нарежете на шайби с дебелина около сантиметър. Сварете ги в подсолена вода за 15 минути.
Докато картофите се варят, обелете лука и чесъна и ги накълцайте. Почистете и измийте тиквичките, след това нарежете на дебели пръчици. Запържете ги за 3-4 минути в сгорещена мазнина.
Добавете лука и чесъна, като продължите да запържвате за още 1-2 минути. Овкусете със сол, черен пипер, мащерка. След това добавете зеленчуковият бульон разбъркайте и след около 4 минути махнете от котлона.
Излейте водата от картофите и ги залейте със студена вода. След това разделям картофите на две. В намаслена тавичка подредете едната част от картофите. След това с решетъчна лъжица разпределете тиквичките по цялата площ. Поръсете с топено сирене и подредете другата част от картофите.
Разбийте яйцата, сметаната и прясното мляко, овкусете със сол и черен пипер и залейте равномерно ястието.
Печете 15 минути в предварително загрята на 200 С фурна. Отгоре гарнирах с парченца моцарела и доопекох за още 15-20 минути на същата температура, докато отгоре хване златиста коричка.
Когато ястието е готово извадете от фурната и след това оставете леко да се охлади и след това нарежете на порции и сервирайте.
Добър Апетит от мен! Опитвайте нещо по-различно и вкусно, правете така, че докато готвите да ви е забавно и готино.
Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар