Свинска Кавърма в Гювечета

Не зная дали сте забелязали, но ястие което е приготвено в гювеч е много вкусно. Хич не си пестя труда в кухнята, хрумне ли ми нещо веднага се захващам. Така направих и днес. Набързо си приготвих продуктите на плота и преминах към действие. Тази Свинска Кавърма хубаво ще си пасне с хубаво Мерло и добра компания. Ама нека стигнем до там 😉

Свинска Кавърма в Гювечета

Продукти:

600 гр. свинско месо, 4 глави кромид лук, 3 червени чушки, 1 зелена чушка, олио, сол на вкус, млян черен пипер, чубрица, 1 с.л. червен пипер, 2-3 с.л. доматено пюре, 1 ч.ч. зеленчуков бульон, 4 яйца, люти чушки и магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината в тиган и започнете да пържете месото, което предварително сте нарязали на късчета. След като започне да променя цвета си добавяме нарязаният лук и чушки. Аз предпочитам да бъдат по едро нарязани. Подправям със сол, черен и червен пипер. Добавям пюрето, ако нямате пюре може да използвате 300 мл. доматен сок. Като заври добавете зеленчуковият бульон, но е желателно да е топъл. Разбъркайте и нека да покъкри. Гответе на умерена температура. И накрая поръсете с чубрица.

Свинска Кавърма в Гювечета

Когато зеленчуците се задушат добре, отместете тигана в страни. Тази смес стига за четири малки гювечета. Разпределете кавърмата в гювечетата и отгоре чукваме по едно яйце. След това ги запичаме в предварително загрята фурна на 180 С за около 20 минути, до готовност на яйцето.

Свинска Кавърма в Гювечета

След като е вече е готово, всяко гювече се гарнира с печена люта чушка. Преди да поднесете поръсете с накълцан пресен магданоз. Въпрос на вкус! Ястието се поднася топло и е най-добре, в хубава компания.

Свинска Кавърма в Гювечета

Добър Апетит от мен!

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Рататуй

Коментари