Домашни Кроасани, досущ като от магазина. Получиха се много добре, въздушни, ухаещи на масло и с хубава хрупкава повърхност. Топят се в устата. Най-сетне си имам вкусни Домашни Кроасани. Използвах тесто, което бях правила и съхранила във фризера. Пробвала съм различни методи за направа на Бутер тесто, но сега вече ме удовлетворява. За тестото погледнете рецептата за Домашно Многолистно Тесто-Бърз начин.
Продукти:
500 гр. Многолистно Тесто, 1 яйце
Начин на приготвяне:
Вече казах, че ще използвам домашно Бутер тесто. Ако е прясно сега сте го направили е нужно преди това да го охладите за 10 минути в хладилник. Ако е замразено, тогава го извадете от фризера и преместете в хладилник за няколко часа. Това е важно условие за всички Бутер теста.
След като тестото е размразено, отстранете фолиото и леко разточете, като дебелината на листа достига 4-5 мм. След това нарежете на триъгълници, като основата на триъгълника е 7 см.
Направете малък прорез в основата на триъгълното парче и започнете да навивате кроасаните. Застелете тава с оризова хартия и подредете кроасаните в нея като оста
След това, когато приключите с всички кроасани, оставете ги да починат за 20 минути на стайна температура. След това разбийте яйцето и ги намажете.
Печем в предварително загрята фурна на 180 С с вентилатор, ако печете на горен и долен реотан тогава температурата ще е 200 С. Печете до златисто. След няколко минути ще имате въздушни Домашни Кроасани.
Ухае прекрасно на масло, нямам търпение да опитам от тях! Дали ще мога да изчакам малко да се охладят? Едва ли! Още неизстинали вземам един кроасан за да опитам.
Ето и един, за теб. Няма да е честно само аз да хапвам нали? Да ви е сладко!
Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар