Шоколадов Мока Пудинг

Шоколадов Мока Пудинг е едно истинско изкушение. Отдавна не бях правила нещо подобно, но ето, че се случи. Всеки обича пудинг и като добавим, че е шоколадов вече става съвсем изкушаващо нали? Така, че не губете време, а си направете това вкусно кремче и после му се насладете така като ви харесва.

Шоколадов Мока Пудинг

Продукти:

250 мл. прясно мляко, 250 мл. сметана, 60 гр. кафява захар, 2 с.л. царевично нишесте, 2 с.л. инстантно кафе, 2 бр. млечен шоколад, 25 гр. краве масло, бурбонска ванилия

за декорация и сервиране: 100 мл. сладкарска сметана и какао за поръсване

Начин на приготвяне:

Млякото и сметаната се наливат в касерола и се кипват със захарта като не забравяте да бъркате през това време. Разбъркайте нишестето с кафето с 50 мл. вода.

Шоколадов Мока Пудинг

След това разтвореното кафе се добавя към касеролата с млякото. Бъркайте постоянно при умерена температура докато започне да се сгъстява. После дръпнете от котлона и добавете парчетата шоколад и масло. Разбъркайте добре докато получите хубава гладка смес.

Шоколадов Мока Пудинг

Получената смес разсипете в чаши. Аз разпределих пудинга в 6 чаши и отгоре покрих всяка чаша със стреч, за да не хваща кора. Изчаках да се охлади, после прибрах в хладилник за 2 часа за да стегне. Преди да сервирате разбийте сметаната, напълнете в пош със звездовиден накрайник и гарнирайте отгоре върху крема. Накрая за финес поръсете какао.

Шоколадов Мока Пудинг

Шоколадов Мока Пудинг

Пудингите е препоръчително да се консумират охладени! Да ви е сладко и добър апетит! Аз отивам да гушна едно кремче. 🙂 А вие се опитайте да си го направете, доставете си тази радост и вие!

Шоколадов Мока Пудинг

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Шоколадов Мока Пудинг

Шоколадов Мока Пудинг

Коментари