Ванилови мъфини с глазура

Тези Ванилови мъфини с глазура направих по идея на моята малка дъщеря. Имам чувството, че всички деца обожават малките кексчета, наречени мъфини. Докато ги приготвях, тя беше непрестанно до мен и ми помагаше, знам ли някой ден може и да ме изненада и сама да ги приготви. Ама никак не се учудвам, щом като сама вече баница реди и сама я пече. Така, че ще очаквам и това да направи. Обаче забелязах, че най-интересно и беше когато правих декорацията с поша, току потапяше с пръст в крема, уж да дегустира 🙂 🙂 Забавата беше в пълна сила. И така, нека продължа с рецептата…

Ванилови мъфини с глазура

Продукти:

3 яйца, 130 мл. прясно мляко, 120 гр. краве масло, 60 мл. олио, 2 ч.л. ванилов екстрат, 240 гр. брашно, 1 опаковка пудинг ванилия, 150 гр. захар, 1 бакпулвер

За глазурата:

250 гр. маскарпоне, 1 к.ч. сладкарска сметана, 1 к.л. ванилов екстрат, червена боя, 3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Всичко започваме много лесно като първо си смесете сухите съставки в съд и хубаво ги смесете. Имам в предвид следните- брашно, пудинг и бакпулвер. Яйцата разбийте добре с миксер като добавите захарта. След като захарта се разтвори се добавя разтопеното масло с олиото и ваниловият екстрат. Тук ще отворя една скоба, маслото е предварително разтопено, но се изчаква малко да се охлади когато се добавя към яйцата. Сещате се нали?

Ванилови мъфини с глазура

Идва момента когато бавно и на степени добавяме сухата смес. Трябва да получите гладка и хубава, еднородна смес. Още докато е на смес, мирише хубаво, а представяте ли си като се изпече, какво ще е?

Ванилови мъфини с глазура

След като сместа е готова си пригответе хартиените кошнички като ги поставите във формата за мъфини. Загрейте предварително фурната на 180 С. Сипвайте от сместа като оставяте един пръст разстояние от горният ръб на кошничката. След като се изпекат, мъфините ще набъбнат и ще изпълнят цялата формичка.

Ванилови мъфини с глазура

От тази смес ще получите около 22- 23 бройки ванилови мъфини, зависи колко ще пълните кошничката. Изпечете мъфините и след това ги оставете да се охладят.

Да приготвим крема за ваниловите мъфини.

Точно по момичешки имаме и розов крем. Великолепен е! В купа смесваме всички съставки и разбъркваме с миксер докато се получи хубав гладък крем. На третата минута от бъркането вече ще имате хубав ароматен крем. Обичам кремове в които има маскарпоне. Опитайте и Вие!

Ванилови мъфини с глазура

Пълня крема в пош със звездовиден накрайник и шприцовам по повърхността на мъфините. Истинска наслада за сетивата. И накрая поръсихме с перли за завършек. Да ви е сладко!

Обичам те мое малко слънчице!

Ванилови мъфини с глазура

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

 

Ванилови мъфини с глазура

Коментари