Френски Понички

От дълго време ми се искаше да ги приготвя и все нещо друго трябваше да правя. Оказа се, че съм закъсняла. Ах, защо, защо, не ги направих по-рано! Интересни, вкусни и толкова въздушни! Уверявам ви, такова нещо едва ли сте опитвали някога. От тестото, което приготвих направих два вида, като едните поръсих със захар и канела, а другите залях с медена глазура. Вкусът е просто невероятен, убийствено вкусни. Ще се постарая да опиша подробно рецептата за да може и вие да си ги направите. Може би, за закуска с ароматно кафе.

Френски Понички

Продукти:

1 ч.ч. вода, 85 гр. краве масло, 1 щипка сол, 1 с.л. с връх захар, 1 ч.ч. брашно, 3 яйца и олио за пържене

За медената глазура: 1/2 ч.ч. пудра захар, 1 с.л. пчелен мед, 3-4 с.л. прясно мляко

За поръсване: 1 ч.ч. захар кристална, 1 с.л. канела

Начин на приготвяне:

Кипнете водата с маслото, захарта и солта. След като водата заври добавете брашното, като го сипвате наведнъж и веднага започвате да бъркате с дървена лъжица и малко намаляте котлона. Разбърквате за да се оформи като тесто. Това ви отнема няколко секунди. Задръжте още около 10 секунди, още малко на котлона, като не спирате да бъркате.

Френски Понички

След това отместете и изчакайте да се охлади до телесна температура. Пипайки с ръце, не трябва да ви пари. Яйцата се добавят едно по едно като, непрекъснато разбърквате с миксер на нормална скорост. Нека тестото да усвоява яйцата равномерно.

Френски Понички

Получава се хубаво гладко тесто с блясък. След това напълнете пош със звездовиден накрайник и шприцовате в кръг. Предварително си нарежете оризова хартия с размер 8/8 см. Намажете плота с мазнина и залепете хартията за да не ви мърда при работа.

Френски Понички

В дълбок съд загрейте олиото. Хубаво е да си направите проверка на олиото дали е готово, като потопите една хапка хляб. Когато хапката се зачерви от всички страни, олиото е готово да пържите. Този трик го зная от майка си и винаги го прилагам, когато ще пържа нещо. След като олиото е готово хванете оризовата хартия и придържайки в края поставете в нагорещеното олио. Както съм показала с хартията нагоре, след около 10 секунди отлепете внимателно хартията и я отстранете.

Френски Понички

Обръщайте поничките от всички страни, докато постигнете златист цвят. Готовите се вадят върху кухненска хартия, за да се отцедат от излишната мазнина. След това си пригответе захарта с канелата като ги смесите добре в дълбока чиния. Може да пробвате и с медената глазура, също става много добре на вкус. На мен и двата варианта ми допаднаха.

Френски Понички

А на сутринта предложете с чаша ароматно кафе и от тези вкусни, въздушни Френски Понички и няма да сгрешите.

Френски Понички

Добър Апетит!

Френски Понички

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Френски Понички

Коментари