Торта Вулкан

Торта Вулкан е една експлозия от вкусове. Имам повод да почерпя у дома. Искам като начало да ви кажа, че тази торта се приготвя много лесно, но резултата е забележителен. Може да я приготвите, когато ви се яде нещо сладко, но искате да стане лесно и бързо. Ето този вариант е сполучлив и много добър.

Торта Вулкан

Продукти:

За блата: 300 гр. брашно, 4 яйца, 150 мл. прясно мляко, 120 гр. захар, ванилова захар, 2 с.л. какао,                       1 бакпулвер, 75 мл. олио

За крема: 2 бр. Пудинг ванилия, 1 л. прясно мляко, 8 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Смесвам брашното с бакпулвера, ваниловата захар и какаото – пресявам. Разбивам яйцата със захарта, след това добавям прясното мляко и олиото. Бъркам до еднородна смес. След това продължавам да бъркам с миксер на средна скорост като добавям брашняната смес на порции. Получава се гладка смес.

Торта Вулкан

Пригответе си форма с диаметър 24 см. Загрейте фурната предварително на 180 С. Изпечете получената смес, но предварително намажете формата с масло. След като се изпече извадете от фурната и изчакайте хубаво да се охлади. След това с нож отнемете от средата да се получи като кратер с големина колкото купичка. Средата, която ще отнемете после ще я ползвате за поръска.

Торта Вулкан

След това направете пудинга по указаният начин на опаковката.

Торта Вулкан

След това като се сгъсти пудинга се отмества от котлона и се изчаква пет минути, колкото малко да се успокои и се полива върху тортата. Пудинга ще изпълни отвора, който сте изрязали. Не бързайте да махате обръча около формата. Той се отстранява най-накрая, когато тортата е стегнала. След като сте залели вече с пудинга, натронете парчетата на дребни трохи, за да покрият цялата торта.

Торта Вулкан

Получава се страхотно и е много ефектно. Ако искате да сиропирате направете преди да залеете с пудинга. За да е по мек вкуса и приятен направете 1 к.ч. прясно мляко с 1 с.л. захар. Разбъркайте добре и сиропирайте.

Торта Вулкан

След като вече сте готови с всички операции приберете тортата в хладилник да стегне за не по-малко от два часа. Чак като стегне отстранете обръча и ще имате една вкусотия за чудо и приказ.

Торта Вулкан

Желая ви Добър Апетит!

Торта Вулкан

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Торта Вулкан

Коментари