КРОНАТ

Това е сравнително нов десерт съчетан от Кроасан и Донат. Измислен някъде в Америка. По-просто обяснено, те се правят с многолистно тесто за кроасани и оформени като Американски понички Донъти. Хрупкава текстура и много различен вкус. Такова нещо, че трябва да се опита за да разберете за какво става въпрос. Преди няколко дни направих многолистно тесто, което замразих и сега е момента да го използвам. Ще направя проба с половината тесто.

КРОНАТ

Продукти:

500 гр. Многолистно тесто, олио, захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Всеки знае, че има определени правила при размразяване на многолистно тесто (Бутер тесто). Важно е да не забравите да се размрази при нормална температура и никога шоково с потапяне в топла вода или в микровълнова печка. Най-добре е да преместите тестото от фризера в хладилника. Там най-добре ще се размрази като го извадите и оставите за няколко часа. След като тестото е готово премахнете фолиото и поставете на равна повърхност, след това леко разточете, като движите точилката само нагоре и надолу. Без движения наляво и надясно.

Домашно Многолистно Тесто- Бърз начин

След това с голяма чаша се правят отрези. Аз използвах чаша от уиски, а малкият отвор направих с капачка.

КРОНАТ

Така нарязваме цялото тесто. Изчеткайте излишното брашно от още неизпържените Кронати.

КРОНАТ

След това преместете кронатите, покрийте със стреч и оставете да починат 30-40 минути.

КРОНАТ

А какво направих с остатъците, ще видите, нищо не изхвърлих. Всичко се оползотвори функционало. Остатъците нарязах на дребни парчета, поръсих със захар и ги разпределих в три купички. Разбира се първо омазнете купичките с масло. След като разпределите тестото по купичките ги оставете да почиват.

КРОНАТ

Време е да загреете олиото в дълбок съд. Изпържете Кронатите от всички страни. Готовите извадете върху кухненска хартия за да се обере излишната мазнина. След това оваляйте в захар, а може също да залеете с шоколад. Кой както обича! 😉

КРОНАТ

И да не забравя да ви кажа за изрезките в купичките!!! След като престояха 30-40 минути намазах отгорес яйце и изпекох с обдухване на 180 С в предварително загрята фурна. Получиха се като малки кроасани във форма на мъфини.

КРОНАТ

Следвайте така, както съм описала и всичко ще бъде удивително вкусно.

КРОНАТ

Време е да дегустирам, за да проверя как се е получило. Мммм, уникално вкусно, различно, хрупкаво. Уау, виждат се слоевете в Кронатите.

КРОНАТ

Насладете се, и ако още не сте опитвали все още такъв вариант на понички е време да опитате! Добър Апетит!

Важно Съобщение: Започнаха номинациите в Блоговодител. Щастлива съм да ви споделя, че  съм класирана в две категории, като едната е “С аромат на ванилия”, а другата е “Топло от фурната”. Ако съм успяла да ви впечатля с моите рецепти, то ще се радвам да гласувате за мен- “Хубава Жена”- Митка Угринова. За тази цел посетете Кулинарни награди  регистрирайте се и гласувайте. Благодаря Ви предварително за оказаното доверие към мен!

КРОНАТ

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

КРОНАТ

Коментари