Бонбони Рафаело

Домашни Бонбони Рафаело

Преди много, много години един приятел се върна от чужбина и за подарък ми донесе кутийка с чудновати бонбони. Толкова бяха красиви и нежни на вид, че се страхувах да ги опитам. Дълго стояха на шкафа и всеки ден ги гледах, докато един ден се престраших да ги опитам. Изненадата беше още по-голяма, това е съвършен бонбон, даже слабо е да се твърди, че е бонбон, това е съвършена експлозия. Това беше любов от пръв поглед, изискани с нежен пълнеж, хрупкава вафлена обвивка и ядка в средата. Този вкус търсех докато приготвях моите бонбони Рафаело. Е, не са като оригинала, но все пак мъничко поне приличат на тях.

Бонбони Рафаело

Продукти:

140 гр. Кокосови стърготини, 50 гр. краве масло, 30 бр. бадемови ядки, 200 гр. кондензирано мляко,              1/2 к.ч. прясно мляко и още кокосови стърготини за овалване на бонбоните

Начин на приготвяне:

В касерола сипете млякото, маслото  и кондензираното мляко. Загрейте на слаб огън, разбърквайте периодично докато маслото се разтопи. След това сипете кокосовите стърготини и разбъркайте добре. След минута две ще забележите, че стърготините леко се уголемяват. Сместа става трудна за бъркане, тогава е момента в който отмествате съда в страни. Оставете да се охлади напълно. А после приберете в хладилник за два часа.

Бонбони Рафаело

Хубаво ще се получи, ако използвате обелени бадеми, така са по-нежни за небцето и мисля, че е най-добре. Ако не откриете по магазините, може да ги почистете от грубата ципа в домашни условия. Просто сложете бадемите в топла вода и после като леко набъбнат се премахва ципата. Големината на тези бонбони е колкото малък орех.

Бонбони Рафаело

Бадемите са готови и кокосовата смес е охладена, време е да оформим бонбоните. Намокрете си ръцете с вода, така по-лесно ще оформяте бонбоните. Вземете малко количество от кокосовата смес в длани, поставете бадем, после още малко смес отгоре и свийте в топче. Моделирайте внимателно, работете с нежност с пръстите и накрая оваляйте в кокосови стърготини.

Бонбони Рафаело

След като сте готови с оформянето на бонбоните приберете в кутия с капак и съхранете в хладилник. Е, не им давам много живот, защото у нас свършват още на същият ден! И понеже ми е трудно да им устоя, веднага си вземам едно Рафаелче.

Бонбони Рафаело

Истинска наслада и вкусотия. Опитайте и вие!

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Бонбони Рафаело

Коментари