Сочен Ябълков Сладкиш

Няма човек на Земята, който да не е опитвал сладкиш с ябълки. Но този е по-различен, защото без да се сиропира се получава голяма вкусотия. Множеството ябълки са толкова фини и ненатрапчиви и като добавиш канела, ванилия се превръща в неустоим сладкиш. Сърцевината е мека и сочна, а отгоре е гарниран с филирани бадеми, с коричка хрупкава и ухаеща на карамел.

Сочен Ябълков Сладкиш

Продукти:

1,200 кг. ябълки, 4 яйца, 130 гр. кисело мляко, 200 гр. брашно, 1 бакпулвер, 160 гр. кафява захар, 1 щипка сол, 1 ванилия, 1 ч.л. канела, 1/2 лимон за ябълките

За отгоре: филирани бадеми, 40 гр. кафява зар

Начин на приготвяне:

Пригответе си продуктите на плота да са ви подръка и след това почистете ябълките от семките и корите. За фини парчета използвах домакинско ренде, с него стават перфектно.

Сочен Ябълков Сладкиш

След като рендосате цялото количество ябълки добавете лимонов сок и разбъркайте. Така ябълките ще се запазят свежи.

Сочен Ябълков Сладкиш

Оставете сега ябълките настрана и започваме да разбиваме яйцата. Към тях добавям захар и кисело мляко. Брашното предварително съм смесила с бакпулвера, ванилията и канелата. Тази смес добавям на порции към разбитите яйца. Продължете да бъркате докато стане хубава еднородна смес.

Сочен Ябълков Сладкиш

Загрейте фурната предварително на 180 С. След това получената смес сипете при ябълките и объркайте внимателно.

Сочен Ябълков Сладкиш

Подгответе си форма с диаметър 25 см. застелете дъното с пергамент, а страните намажете с масло. Сипете готовата смес, след това поръсете със захар и филирани бадеми.

Сочен Ябълков Сладкиш

Печете около час като минат 50 минути проверете с дървена клечка за всеки случай, защото всяка фурна пече по различен начин. Трябва да имате контрол върху печивото, така е със всичко. 🙂 След като се изпече, извадете от фурната изчакайте да се охлади и тогава преместете на поднос, поръсете с пудра захар и се почерпете!

Сочен Ябълков Сладкиш

Времето леко се затопля, но още е студено навън, затова реших, че едно чайче ще ми дойде добре в това време. Бодвам с виличка и опитвам от сладкиша. Трудно е да чакаш да се охлади!

Сочен Ябълков Сладкиш

Да, да, добър вкус. Ако имате ябълки в изобилие ето ви един вариант, който може да опитате сега!

Сочен Ябълков Сладкиш

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Сочен Ябълков Сладкиш

 

Коментари