Какаов кекс с Банани и Орехи

И преди съм правила Кекс с банани, но този път ще ви го представя съвсем по различен начин и с други съставки. Мисля, да прескоча темата, за това дали се е харесал, защото фактите говорят за това. След като свърши бързо и не остана, направете си извод сами. Желанието да го направя дойде съвсем спонтанно, гледах един филм на кулинарна тематика и така се вдъхнових, че никой не можеше да ме спре.

Какаов кекс с Банани и Орехи

Продукти:

3 узрели банана, 3 яйца, 150 гр. маргарин, 250 гр. брашно, 150 гр. захар, 2 с.л. какао, 8 гр. бакпулвер,                 1 ч.ч. едронарязани орехи, 1 ч.л. ванилов екстрат

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Разтопете маргарина и го добавете едва когато леко се охлади, за да не пресече яйцата. Разрежете единият от бананите по дължина, като отделите две парчета за кекса отгоре, а сърцевината заедно с другите два банана се смачкват с вилица за да станат на каша. Смачканото пюре се добавя към сместа. Добавете и ваниловият екстрат. Пресейте брашното с бакпулвера и добавяйте на порции като бъркате с телена бъркалка. Добавете какаото и разбъркайте до еднородност. След това добавете едросмлените орехи. Загрейте фурната предварително на 180 С.

Какаов кекс с Банани и Орехи

Намажете формата с масло и сипете сместа. Изравнете отгоре с шпатола и поставете двете парчета банан с отрязъка нагоре и ги поръсете с кафява захар. Ще видите ефекта след като се изпече кекса. Печенето на кекса продължава около 40-50 минути, но за да сте сигурни преди да го извадите от фурната проверете с дървен шиш.

Какаов кекс с Банани и Орехи

След като кекса е готов изчакайте леко да се охлади и тогава го вадете от формата и после нарежете на парчета. Сигурно щеше да е добре за сутрешна закуска с лъжичка Nutella, ама до там няма да стигнем, може би следващият път.

Какаов кекс с Банани и Орехи

Банана отгоре се получава леко запечен, захарта се е карамелизирала и ухае прекрасно. Мисля, че съставките добре се допълват. Когато го опитате ще усетите лек и загадъчен вкус от самите банани. Различен, но много хубав кекс.

Какаов кекс с Банани и Орехи

Режеш на филийки и мажеш с шоколад. Да ви е сладко!

Какаов кекс с Банани и Орехи

Важно Съобщение: Започнаха номинациите в Блоговодител. Щастлива съм да ви споделя, че  съм класирана в две категории, като едната е “С аромат на ванилия”, а другата е “Топло от фурната”. Това са моите любими категории.  Ако смятате, че заслужавам или съм успяла да ви впечатля с моите рецепти, то ще се радвам да гласувате за мен- “Хубава Жена”- Митка Угринова. За тази цел посетете Кулинарни награди  регистрирайте се и гласувайте. Благодаря Ви предварително за оказаното доверие към мен!

Какаов кекс с Банани и Орехи

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари