Ньоки с Доматен сос и Моцарела

Ньоки са храна от Италианската кухня. Те представляват малки хапки от “тесто”, приготвено от брашно, яйце, картофи, зехтин и сол. Обикновено Ньоките се предлагат като предястие или лек обяд или вечеря. Предимството на тези малки хапчици е, че може да се направят предварително и после да се съхранят във фризера до момента, в който ви се наложи да ги използвате. Сега аз няма да ви обяснявам етапа на приготвяне на Ньоки, а ще ви покажа как да си ги сготвите. Наскоро си взех един пакет от Билла, но мисля че сега е момента да ги приготвя. Ама, много са интересни по форма, като малки буболечки са.

Ньоки с Доматен сос и Моцарела

Продукти:

500 гр. готови Ньоки, 500 гр. домати от консерва или пресни, 1 малка глава кромид лук, 2 скилидки чесън,    2 с.л. олио, 40 гр. краве масло, сол на вкус, черен пипер млян, 1 ч.л. червен пипер, 240 гр. мини Моцарела, босилек ако имате пресен още по-добре

Начин на приготвяне:

Почистете лука и чесъна, нарежете на ситно, после запържете в нагорещена мазнина. Запържете при средна температура. След това добавете доматите и бъркайте докато водата започне да се изпарява и сместа започне да се сгъстява. Овкусете със сол, добавете червеният и черният пипер.

Ньоки с Доматен сос и Моцарела

Ньоки с Доматен сос и Моцарела

На друг котлон сложете съд с 1 л. вода да заври с 1 с.л. сол. След като водата заври сипете Ньоките във врящата вода и след като изплуват отгоре се вадят с решетъчна лъжица и се поставят директно в готовите домати.

Ньоки с Доматен сос и Моцарела

Поръсете с пресният босилек, няма да сгрешите ако използвате сух. Например аз се затрудних в откриване на пресен босилек и използвах сух за целта. След това добавете Моцарелата.

Ньоки с Доматен сос и Моцарела

Присипах всичко в огнеопорен съд и прибрах във фурната да се запече, съвсем леко. Фурната предварително я загрявам на 200 С. Когато Моцарелата се разтопи и всичко започне весело да бълбука, тогава изключете фурната и извадете готовото ястие.

Ньоки с Доматен сос и Моцарела

Готовото ястие се разпределя в чинии и се поръсва със свежи подправки. Поднесете с усмивка! Сигурна съм, че ще има интересни физиономии, но след първата хапка вече няма да е така. Както се казва- Ушите им ще плющят!

Ньоки с Доматен сос и Моцарела

Ако, все още не сте опитали тази вкусотия, то уверявам ви, направо сте закъснели! Невероятна вкусотия и трябва да се опиата. Може никога да не сте били в Италия, но това ястие ще ви донесе много положителни емоции! Да ви е сладко и добър апетит!

Ньоки с Доматен сос и Моцарела

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Ньоки с Доматен сос и Моцарела

Благодаря на Ирма, за чудесната рецепта.

Коментари