Крехко Бон филе с Картофи и Моркови

Бон филето е бяло месо и да не ви е сухо като го консумирате ще ви покажа моята рецепта. Тази рецепта не е сложна, има само няколко тънкости, които приложих за да получа перфектното, сочно и крехко бон филе.      Прибрах се от работа и гледам на плота се кипрят две бон филета, ама и с време не разполагах. Всички гладни стоят и чакат вечерята. Нямах никакво време за губене, но резултата беше невероятен. Облизаха си пръстите. 🙂

Крехко Бон филе с Картофи и Моркови

Продукти:

2 малки бон филета около 800 гр. 5-6 картофа, 2 моркова, сол на вкус, 2 глави лук, мащерка, черен пипер, 2 скилидки чесън, 100 мл. бяло вино, 100 мл. вода,

За соса: 1 с.л. горчица, 3 с.л. заквасена сметана (може да замените с кисело мляко), 3 скилидки чесън, лимонов сок, машерка, 50 мл. зехтин, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрязвам филетата на две, за да получа за четири порции. Осолявам и поръсвам с черен пипер и мащерка. През това време си загрявам мазнината в тигана. След това добавям обелените скилидки чесън и запечатвам филетата от всички страни.

След това обелвам лука и нарязвам на шайби. Нарязаният лук подреждам в подходящ съд в който ще запечем и подреждам запечатаните филета. Добавям виното и водата и покривам с фолио.

Крехко Бон филе с Картофи и Моркови

Обелете картофите и морковите и сварете в подсолена вода. След като са готови отцедете и поставете в съд за печене. Поръсете с мащерка и добавете малко зехтин.

Крехко Бон филе с Картофи и Моркови

Загрейте фурната предварително на 200 С. След като вече имаме нужната температура поставяме картофите и покритото с фолио бон филе. Печете така 20 минути, след това премахнете фолиото и продължете още 15-20 минути.

Докато всичко е във фурната и вече ухае приятно, за да спестите от времето си пригответе соса. Счукайте чесъна на паста. Смесете с горчица, сметана, лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре, докато получите еднородна консистенция. Тоя сос е много вкусен и идеално си пасва с с хубавото сочно бон филе.

Крехко Бон филе с Картофи и Моркови

След като сме готови с всичко е време да подготвим и чиниите. Филетата се вадят на дървена дъска и се нарязват на шайби. След това се пренасят в чиния. От едната страна поставих от задушеният лук, а от другата страна поставих картофи и морков, за свежест добавих по едно чери. И накрая полях със сос. Уникална вкусотия. Хапнете вкусно у дома!

Крехко Бон филе с Картофи и Моркови

Ястието е много добро 🙂 пак ще го правя и в бъдеще. Добър Апетит от мен!

Крехко Бон филе с Картофи и Моркови

Налейте си чаша бяло вино и се насладете до последната хапка!

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Крехко Бон филе с Картофи и Моркови

Коментари