Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

Не си падам много по карантиите, но ето един вариант, който много добре се покрива с вкусове качества. Хубавото на тази Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма е, че може да се предложи като отделно ястие с гарнитура. Другият вариант е тя да бъде гарнитура, а основното да е добре изпечено месо (пиле, заек, агнешко). Гответе с фантазия! Винаги ще имате добър резултат! Запрятайте ръкави и да готвим заедно!

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

Продукти:

250 гр. гъби Кладница, 200 гр. ориз Крина, 1 с.л. червен пипер, 2 връзки пресен зелен лук, 50 мл. олио,           2 моркова, 1 с.л. соев Сос, 1 ч.ч. замразен Грах, около 500 мл. вода, сол на вкус, 1 връзка Джоджен

За заливката: 3 яйца, 500 гр. Кисело мляко, 2 с.л. брашно, индийско орехче, 1/2 ч.л. сол, 150 гр. кашкавал (може да използвате и моцарела)

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете гъбите, морковите и зеленият лук. Нарежете на парчета. В дълбок тиган поставям мазнината и като се загрее поставям накълцаният лук, леко да се задуши и веднага добавям морковите, гъбите и грах. Посолявам и леко задушавам.

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

През това време си приготвям ориза. Измивам го от нишестето и подготвям да го добавя в тигана.

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

След като се е задушило добре може би около 2-3 минути му трябва, му добавям соевият сос и вече измитият ориз. Разбърквам с лъжица и вече аромата се усеща много добре. Добавям червен пипер, разбърквам и отмествам от котлона. След това сипете в подходящ съд в който ще печете. Накълцвам джоджена и добавям към ястието.

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

След това сложете водата, разбъркайте и сложете във фурна за да досготвите. Температурата е 200 С. Запичаме за 15 минути.

Като през това време си приготвяме заливката.

В купа чуквам яйцата и разбърквам с телена бъркалка. Добавям киселото мляко, разбърквам, сипвам брашанцето и отново се разбърква. Бъркате докато получите гладка консистенция. Прибавяме настърганият кашкавал или моцарела. Настържете индийско орехче, за да засилите аромата и вкуса, а после и апетита. 🙂

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

След това заливаме върху гъб сармата и запичаме за още 15 минути. Получава се хубав златист загар. Преди да нарежете изчакайте 10 минути, за да се успокои ястието. После нарежете и поднесете с чаша хубаво вино.

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

Може също да предложите пресен свеж чесън, много добре си пасва и допълва. Още ли се чудите? Ето ви едно решение от мен. Прегърнете тази идея, а после ще се насладите на вкусно ястие. Добър Апетит!

Вегетарианска Дроб сарма или Гъб сарма

В този месец се случват много хубави неща за мен. Този месец е празник! Подаръците вече започнаха. Първият подарък е от моята дъщеря. Тя ми подари едно запомнящо се преживяване и това е билет за концерт на Лили Иванова. Не само ми е любимка, но с нея сме родени на един ден. Има знак от съдбата, сигурна съм.

Е, нямам намерения, аз да пропявам разбира се, че ще изгоня публиката. По-скоро говоря за енергията, аз съм възхитена от тази жена, през целият концерт тя не седна. Изпя сигурно двадесет песни от които имаше съвсем нови парчета. Едно огромно сърце, невероятен талант, дисциплина и безкомпромисен професионализъм. Респект и уважение, има какво да се научим от нея!

Лили Иванова

Лили Иванова

И много ми се иска да ви поздравя с една нейна песен. Песента е “Няма кой”…

Прекрасна и неповторима, това е Лили!

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари