Печени банани с Шоколад и сметана

У нас е традиция да има приготвен десерт, но сега нямах много време и затова спретнах тези Печени банани с Шоколад и сметана. Общо време да ми е отнело не повече от 25 минути. През седмицата когато времето ми е кът, приготвям нещо на бързо за да имам време за почивка. Как почивам ли? Обичам да се развличам по различен начин и това зависи изцяло от моето настроение. 🙂 Но, нека да не се отклонявам от темата с десерта, Ха това пак беше изненада и понеже приготвих само четири бройки за другият път имам заръка да удвоя дозата 🙂

Печени банани с Шоколад и сметана

Продукти:

4 банана, 40 гр. черен шоколад, заквасена сметана и смлени орехи

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 200 С. Разрежете бананите по дължина с остър нож и леко разтворете с пръсти като внимавате да не ги пропукате. После с нож се накълцва шоколада, не е задължително да е много наситнено.

Печени банани с Шоколад и сметана

Застелете тавичка с пергамент в която ще печете. След това започваме да пълним бананите с накълцаният шоколад. Като напълним бананите с шоколад (шоколада изберете по ваш вкус, може и млечен), ги поставяме във фурната за 15 минути. Хубаво да почернее кората, а от вътре шоколада да се разлее.

Печени банани с Шоколад и сметана

Извадете от фурната и изчакайте леко да се охладят, като през това време си разбийте сметаната. Не съм посочила количеството сметана, защото всеки би предпочел различно количество. В случая аз използвах около 100 грама сметана и към нея  добавих 1 с.л. захар и аромат ванилия. Шприцовам върху бананите и поръсвам с орехи.

Печени банани с Шоколад и сметана

Едвам се стърпявам… Загребвам с лъжичка да опитам, за да разбера как е на вкус. Уоу, различно е, и изкушаващо до последната хапка.

Ами добър апетит тогава!

Печени банани с Шоколад и сметана

Когато загребвате от този деликатес, забийте здраво лъжицата и опитайте от всичко наведнъж- крем, шоколад и банан. Не е сложно за направа, но е много вкусно! Съставките  се допълват много добре.

Печени банани с Шоколад и сметана

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари