Тази неделя ходихме на гости на наши приятели. Там опитах този кейк и много ми хареса, не бях опитвала такъв десерт до момента. Тъкмо да си запълня колекцията от вкусотии. 🙂 Така, че опитайте и вие! Сигурна съм, че ще ви стане любим. Ще се радвам да чуя какви са вашите отзиви.
Продукти:
320 гр. ронливи бисквити, 180 гр. разтопено краве масло, 100 мл. прясно мляко, 7 с.л. захар, 3 с.л. какао, 10 гр. желатин, 100 мл. вода, 400 гр. заквасена сметана, 3 банана
За глазура: 50 гр. черен шоколад и украса шоколадово криспи
Начин на приготвяне:
Аз имам предпочитания към бисквитите и затова избрах Еверест. Натрошете бисквитите на ситно и след това добавете разтопеното масло.
След като объркате добре разстелете в кръгла форма с диаметър 24 см. Притиснете хубаво с лъжица и после приберете в хладилник за 10 минути.
След това разделете бананите на три части и по дължина. Така от един банан ще се получат по шест парчета. Нарязаните банани подредете върху бисквитеният блат.
След това продължаваме с парфето, даже може да работите само с телена бъркалка, може без да включвате миксер. Накиснете желатина във водата и изчакайте да набъбне, след това го затоплете на котлон но моля ви това се прави без завиране! В момента в който гранулките изчезнат и сместа се избистри, отместете от котлона за да се охлади леко. Сипете сметаната в купа и добавете прясното мляко и захар. Разбъркайте с телената бъркалка и добавете какаото. Когато стане еднородна смес се добавя желатина. Разбъркайте отново!
Получената смес се сипва върху вече подредените банани. След като направите и това приберете в хладилник за минимум 4 часа, за да стегне добре. След това с остър нож минете леко в страни за да се отдели по лесно. Хубаво е формата да бъде с отделящо се дъно, така по-лесно ще премахнете обръча в страни.
След това разтопете черният шоколад като го начупите на дребно и го разтопите в микровълнова печка за 50 секунди. Разбъркайте с лъжичка. Сипете разтопеният шоколад в пош с тънък накрайник и надраскайте кейка отгоре. Имитирайте решетка от шоколада, а после украсете с криспи.
Прекрасен е нали? И много вкусен се получи. Ако изпълните стъпките както съм описала ще имате един перфектен Кейк с Банани и Какаово парфе. Опитайте и да ви е сладко!
Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар