Топеница със свинско месо

Искате ли да затопите хапката? Е, тогава тази Топеница със свинско месо е тъкмо за вас. Решите ли да готвите това ястие помислете и за хляба дали ще е прясно изпечен или за по-бързичко ще си препечете филийки на тостер. Много обичам, когато хляба хрупа докато го разчупвам, а тази топеница е тъкмо за такъв хляб. Ще се влюбите в тая манджица от първата хапка.

Топеница-със-свинско-месо

Продукти:

400 гр. свинско месо от плешка, 1 голяма глава лук, 5-6 скилидки чесън, 300 гр. гъби, 8 печени червени чушки, 800 мл. домати консерва, 5 с.л. олио, чубрица, мащерка, сол, черен пипер, пресен магданоз и кашкавал по желание

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо на ивици. Загрейте олиото, като използвате дълбок тиган. Задушете месото за около 10-15 минути. Посолете и добавете черен пипер. Разбърквайте переодично. Това ястие се готви почти под капак, но не забравяйте да проверявате под капака и да разбърквате. Преди да продължа искам да ви кажа, че месото се пържи и задушава докато спре да се запенва.

Топеница-със-свинско-месо

Почистете и нарежете гъбите на филии, лука и чесъна на дребно, а чушките на ивички. Доматите са от моите консерви, надявам се и вие да сте си направили, ако ли не, на магазина има всякакви. 🙂

Така… Към запърженото месо добавяме гъбите и когато те намалят своя обем се добавя лука и чесъна. Разбъркайте и добавете чушките. След като лукът омекне добавете консервираните домати. Овкусете със сол, чубрица и мащерка. Намалете огъна и оставете да къкри под капак за 20 минути.

Топеница-със-свинско-месо

Преди да сервирате поръсете с настърган кашкавал и прясно нарязан магданоз. Добър Апетит!

 

Топеница-със-свинско-месо

Коментари