Кантучини от Тоскана на Микела Киапа

В този момент искам да опитам тези прекрасни Кантучини. От доста време им се каня, но нещо все ме възпираше. Но ето, че се престраших и ще ви кажа, че много лесно се правят, а вкусът е невероятен. С много бадеми, аромат на ванилия и ухание на портокал. Вълшебни са. Наистина не се колебайте!

Кантучини от Тоскана на Микела Киала

Продукти:

150 гр. краве масло, 225 гр. брашно, 225 гр. бадеми, 225 гр. захар, щипка сол, 1 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. коняк, 2 яйца, 1 ч.л. ванилов екстрат, настъргана кора от един портокал

Начин на приготвяне:

Сложете маслото в съд и го разтопете на слаб огън. След това го оставете да се охлади, а през това време надробете бадемите.

бадеми

След това пресейте брашното и в купа смесете с натрошените бадеми, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркайте с лъжица.

Кантучини от Тоскана на Микела Киала

Направете кладенче в сухата смес и добавете яйцата, настърганата кора от портокал, ваниловият екстрат и маслото. Преди да настържете портокала, измийте и подсушете добре, след това настържете фино. Объркайте добре с лъжица- получава се гъста смес.

Кантучини от Тоскана на Микела Киала

Сипете тази смес в правоъгълна тава с размери 27/22 см. Застелете предварително с пергамент или намажете с масло. Разпределете сместа равномерно, като дебелината на сместа да  бъде около един пръст. Печете в предварително загрята фурна на 180 С, за 25 минути ако искате да са по-меки и 35 минути да са по-хрупкави.

Кантучини от Тоскана на Микела Киала

Аз ги пекох 30 минути за да получа не толкова хрупкави Кантучини. След като сте приключили с печенето извадете от фурната и нарежете на тънки правоъгълни парчета. Кантучините се режат докато са топли. След това ги принесете на решетка да изстинат и после поръсете с пудра захар.

Кантучини от Тоскана на Микела Киала

Ако искате да ги съхраните за по-дълго време, може да го направите като ги поставите в метална кутия.

Кантучини от Тоскана на Микела Киала

Поднесете Кантучините с кафе или десертно вино Vin Santo. Добър апетит!

Кантучини от Тоскана на Микела Киала

Каква е точно историята на Кантучините не зная, но е факт, че тази обикновенна бисквита става популярна в цял свят благодарение на пекарната на тосканския сладкар Антонио Матей. Тосканци казват- Грехота е да ядеш Кантучини без чаша  Vin Santo! Като това вино е едно от най-добрите за Тоскана.

вино

Чакайте да видите следващият път с какво ще ви изненадам! Хубав ден от мен! И не пропускайте да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Коментари