Панирани Тиквени Резенчета

Тая година се снабдихме с доста тикви едни ние си отгледахме, а други ни ги подариха. Сещам се различни десерти с тиква които ще направя, но днес имам една щура идея. Идеята ми е да направя Панирани Тиквени Резенчета. Идеята е повече от страхотна, все едно ядеш панирани топени сиренца. Това може да изненада всеки, защото никой няма да очаква под панировката да открие тиква. Красиво и вкусно се получи и ако имате тиква опитайте тези Панирани Тиквени Резенчета!

Панирани Тиквени Резенчета

Продукти:

500 гр. Тиква, 2 яйца, 1 с.л. прясно мляко, сол, черен пипер, брашно, олио, сладко от боровинки, едро смлени орехи

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и нарязваме на парчета с дебелина не повече от 1 см. После тиквените резенчета сложете в тенджера с вода, сол и черен пипер и оставете да заври на котлон. Така варим 10 минути и веднага изваждаме с решетъчна лъжица. Оставяме да се охлади напълно.

Панирани Тиквени Резенчета

Това е хубав и лесен вариант за топло предястие, може хубаво да си похапнете. Идва момента в който разбиваме двете яйца в купа. Подготвяме за панирането. В различни купички поставяме млякото и брашното.

Панирани Тиквени Резенчета

Ето как става, вземам едно резенче потапям в млякото от там в брашното после в яйцето и пак в брашното. През това време сме загрели олиото в тигана. Готовите оваляни резенчета се пържат до златисто. След това извадете върху кухненска хартия за да обере излишната мазнина.

Панирани Тиквени Резенчета

После отцедените резенчета подреждам в чиния, поръсвам от орехите отгоре и поднасям с боровинково сладко. Апетитно нали?

Отрязвам си късче потапям в сладкото и опитвам. Мммм стахотно попадение, както се казва точно в десятката. Деликатес, който сигурно не сте опитвали, но може да си го позволите.

Панирани Тиквени Резенчета

Трябваше да направя повече, защото интереса беше голям, но нищо това не ми пречи да им направя на следващият ден.

Панирани Тиквени Резенчета

Добър Апетит! И ако тази идея ви харесва споделете с близки и приятели!

Панирани Тиквени Резенчета

Не пропускайте да посетите моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Панирани Тиквени Резенчета

 

Коментари