Торта Баунти- Cake BOUNTY

Торта Баунти- Cake BOUNTY е супер вкусна торта, която ще ви представя днес. Хубавите празници трябва да се отбелязват подобаващо. Затова и ще почерпя днес, блогът ми става на четири години. Е, не са много, ама не са и малко. 🙂 – с усмивка отбелязвам аз.

През тези години  научих много неща. Помня първият миг когато започнах да пиша моите първи публикации с рецепти. Честно, вълнувах се много! Сега вече смея да твърдя, че натрупах известен опит и спечелих доста приятели и читатели от цял Свят. В пощата ми редовно има благодарствени писма, което ме радва. Това са години на много труд, имало е моменти когато току съм си легнала, но в главата ми излиза някаква рецепта и ставам да си запиша, а понякога и да си нарисувам нещо. Рецептите, които напоследък публикувам са изцяло повлияни от моите приятели и близки.

На първо място искам да благодаря на моето семейство, което не спира да ме подкрепя и до днес. Те са моят първи дегустатор и по лицето им познавам колко вкусна е храната, която съм им приготвила. После искам да изкажа благодарност  на моите колеги,  които успяха и те да опитат от моите вкусотии и постоянно ми помагат да раста в работата. Също така на всички мои читатели, които се отбиват тук при мен и коментират рецептите и споделят техните впечатления. Благодаря Ви от сърце!

Една кратка равносметка

През изминалата година имах няколко участия, които страшно много ме развълнуваха. Едното беше с рецепти в So into FOOD, където участвах с три рецепти през лятото, затова са толкова свежи и разхлаждащи. Може и вие да ги опитате в някой момент.

Малинова Лимонада

Ванилова Панакота с цели Малини

Сметанов сладолед с Малини и Шоколадови капчици

Участвах също в една инициатива на Блоговодител- “Вкусната храна обича Кикоман”- Тук участвах с 10 прекрасни и вкусни рецепти. Открих как функционално можем да използваме Соев сос. Ако проявите интерес към рецептите, ще може да ги откриете Тук!

Има и други моменти, но тези бяха най-впечатляващи. Още веднъж Благодаря от сърце, че ми се доверявате и че сме заедно в кухнята!

А сега ще премина вече към Торта Баунти- Cake BOUNTY, нали е празник, а без торта няма да се размине. Изключително вкусна, неотразима и впечатляваща. Още едно точно попадение и допълнение към моята колекция с Торти.

Продукти:

За блатовете: 2 яйца, 2 ч.ч. захар, 200 гр. кисело мляко, 3/4 ч.ч. олио, 1 ч.л. ванилия екстрат, 1 к.ч.  кафе еспресо охладено, 2 ч.ч. брашно, 2 ч.л. хлебна сода, 1 ч.л. бакпулвер, 45 гр. Какао, щипка сол

За пълнежа: 300 мл. прясно мляко, 200 гр. захар, 200 гр. краве масло, 220 гр. Кокосови стърготини, 3 с.л. разбита сметана

За глазурата: 150 мл. Сладкарска сметана, 2 с.л. захар

За топинга: 150 гр. кувертюр, 5 с.л. олио, 5 с.л. прясно мляко

За сиропиране: 1 к.ч. прясно мляко

За украсата на тортата отгоре използвах десерт BOUNTY -170гр. и поръсих с Кокосови стърготини

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Начин на приготвяне:

Първо си набавете нужните продукти и тогава пригответе Торта Баунти- Cake BOUNTY! 😉 Да не се окаже, че нещо ви липсва. Искам да знаете, че тази торта се приготвя много лесно и съм сигурна, че и вие ще се справите.

И така, започваме първо с блатовете. Смесете сухите съставки- брашно, какао, бакпулвер и сода, след това ги пресейте. Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко, олио, кафе и ванилия. Разбъркайте добре да се получи добра консистенция. След това бъркайте на ниска скорост на миксера и добавяйте от сухата смес. Получава се много хубава какаова смес.

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Включете фурната да ви загрява на 180 С. Изберете си форма с диаметър 21 см. Изрежете три кръга от пергамент със същият диаметър. Блатовете изпекох по отделно, защото са много пухкави и сметнах, че така ще е по-добре да не им разваля цялостта. След това разделих сместа в три купички по равно. Ако имате форма със свалящо се дъно ще ви е още по-лесно, но аз използвах обикновена форма, която пак ми свърши работа. Застлах с пергамент и сипах първата купичка със смес. Заравних леко с шпатула и сложих да пека.

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Необходимо е около 15 минути докато се изпече, но за да сте напълно сигурни проверете с дървена клечка и ако излиза съвсем суха, значи е изпечен блата добре. След това изкарайте от фурната, малко изчакайте и извадете на решетка да се охлажда. А през това време заредете за вторият блат и после и за третият.

Да си направим Кокосовият крем

В съд сипваме прясното мляко, захар и масло. Поставяме на котлон при не висока температура и след като маслото се стопи добавяме кокосовите стърготини.

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Нужни са около 5 минути да приготвим този крем. Разбъркваме и като започне да се сгъстява отместваме от котлона. След това оставяме да се охлади.

Торта Баунти- Cake BOUNTY

След това разбиваме сметаната със захар. От нея вземаме 3 с.л. и добавяме към кокосовият крем и разбъркваме до еднородност.

Сглобяване на Торта Баунти- Cake BOUNTY

Имаме кокосов пълнеж, глазура и готови блатове, нека тогава да престъпим към сглобяване на тортата. Поставяме първият блат върху плато. След това сиропирайте с прясното мляко и нанесете 1/2 от Кокосовият пълнеж. Разнесете пълнежа равномерно и отгоре поставете вторият блат. Сиропирате и разнасяте пълнеж и накрая поставяме третият блат. Притиснете хубаво с длани! Сиропирайте и него. Целта на сиропирането е да запазим влагата в блата и не трябва да тече като баклава. Бъдете внимателни в сиропирането. След това отгоре покриваме със сметановата глазура.

Торта Баунти- Cake BOUNTY

След като заравним добре от всички страни и отгоре прибираме в хладилник за 2 часа, може и повече, не е фатално.

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Малко преди да извадите тортата от хладилника започнете да правите шоколадовият топинг. Натрошете куверюра на парчета.

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Шоколадовият топинг приготвяме на водна баня. В порцеланова купичка поставям парчетата кувертюр, заливам с млякото и олиото и започвам да топя на водна баня. След като се разтопи напълно отмествам от котлона. Изчаквам малко температурата де се понижи и заливам върху тортата, като леко разнасям с шпатула. Отгоре украсявам с парченца BOUNTY.

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Разбира се, че след като приключите с тортата я оставете в хладилник за 3-4 часа. Апетитна е, и колкото повече стои по-хубава става. Да ви е сладко. Е, време е да се почерпим. 🙂

Торта Баунти- Cake BOUNTY

И нали е Рожден Ден, получих и подарък- хубаво шампанско с две чаши в комплект. Подаръкът е от моето семейство. Много съм щастлива, че празнуват с мен в този ден!

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Опитахме тортата, виждах в очите им искрици на радост. Нищо не говореха защото устите им бяха заети. Но това е напълно достатъчно за мен да разбера за какво става въпрос. След като приключиха с парчетата в чиниите, тогава вече взеха да коментират оживено. Думите им бяха, че е невероятна, вкусна, и че такава вкусотия не са опитвали никога. Ако искате да се уверите в правотата на техните думи, то има само един вариант, като опитате тази  Торта Баунти- Cake BOUNTY. 🙂 🙂 🙂

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи и едно голямо БЛАГОДАРЯ!

 

Торта Баунти- Cake BOUNTY

Коментари