Кълцаник с Лучен сос

Това е едно интересно и много лесно за приготвяне ястие. За този Кълцаник с Лучен сос, за разлика от друг път сега ще използвам тъмна бира. Мога да кажа, че това е като традиция у нас да приготвяме това ястие. Първо, че се приготвя много лесно и бързо и второ, защото е много вкусно. Зимата е именно сезона в който най-често го приготвям. Веднъж приготвено, свършва на мига.

Кълцаник с Лучен сос

Продукти:

500 гр. Кълцаник (сурово едросмляна наденица), 50 мл. олио, 3 глави жълт лук, 1 ябълка, 200 мл. Тъмна бира,  мащерка, сол, млян черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязвам Кълцаника с големина 2-3 см. В тиган загрявам мазнина и запържвам парчетата Кълцаник. Запържвам от всички страни и после ги изваждам с решетъчна лъжица.

Кълцаник с Лучен сос

Почистваме лука и нарязваме на полумесеци и запържваме в същата мазнина. След като лука омекне и леко се карамелизира, добавяме мащерката и тънко нарязаната ябълка. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Кълцаник с Лучен сос

Доливаме бирата и готвим 5 минути на среден огън. След това сипваме получената смес в керамичен съд и отгоре разпределяме Кълцаника. Запичаме за 10 минути на 200 С в предварително затоплена фурна.

Кълцаник с Лучен сос

След като ястието е готово се поднася топло. Сервирайте и предложете с хубаво вино или добре охладена бира.

Кълцаник с Лучен сос

Сочни малки парченца наденички, вкусно предложение от моята кухня. Ястие което носи топлината и разкоша на домашната кухня. Добър Апетит!

Кълцаник с Лучен сос

Грабвайте наденичките и пригответе това вкусно ястие и съм сигурна,че след като го опитате веднъж ще ви стане любимо и после няма да се чудите какво да си сготвите. 🙂

Кълцаник с Лучен сос

Не пропускайте да харесате моята страница във Facebook от тук . И групата за Кулинарни идеи, тук може да споделите ваши изпитани рецепти и кулинарни приключения. До нови срещи!

Кълцаник с Лучен сос

Коментари